PRESA DE DECISIONS I RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

helena

Soc n’Helena Enseñat, piscopedagoga i mestra d’educació especial. Soc la mestra d’aquest curs i esper gaudim plegats tot i la situació actual.

Fa més de 15 anys que faig de mestra a l’escola pública, soc interina així que he fet moltíssimes coses: he estat a aules UECCO, a centres específics, algun curs he fet de tutora, suports a les diferents etapes, orientadora a institut i, en guany, al CEPA Mancomunitat des Pla.

M’agrada molt llegir, fer manualitats, sortir a passejar amb la família i fer activitats divertides.

Esper que aquest curs compleixi les vostres expectatives i disfruteu amb ell, com a mínim, tant com he disfrutat jo montant-lo.

Aprofit aquest espai per donar les gràcies al meu home, en Joan, que sense el seu pensament divergent i la seva feina per treure aquest curs, hagués estat impossible fer-lo.

DECISIONS

La presa de decisions no és gens fàcil si no s’aprèn, i menys a edats primerenques i durant l’adolescencia. Aquest curs ens donarà eines per ensenyar als nins i joves com prendre decisions i, alhora, ens centrarem en la resolució de conflictes com una opció on aplicar-la.

La negociació, la mediació, l’escolta activa o l’assertivitat, seran altres dels temes que apareixeran en aquest curs semipresencial.

Objectius del curs

1) Adquirir eines per resoldre conflictes a l’aula.
2) Valorar la importància d’ensenyar als alumnes a prendre decisions.
3) Conèixer un model adequat per prendre decisions.
4) Ser concient de l’empatia, l’assertivitat, l’autoestima i la creativitat en la presa de decisions i en la resolució de conflictes.
5) Conèixer com funciona el cervell durant un conflicte i com actuar per calmar-lo.
6) Adquirir eines i recursos per ensenyar als alumnes a prendre decisions i resoldre onflictes.
7) Conèixer els beneficis de la negociació per prendre decisions i resoldre conflictes.
8) Reconèixer alguns elements preventius per resoldre conflictes.
9) Diferenciar entre decisions individuals i grupals.
10) Posar en pràctica els diferents sistemes de prendre decisions.

Metodologia

Aquest curs tendrà una part presencial i una altra a distància a través de la plataforma Moodle que tenim a la nostra web.
A la part a distància l’aprenentatge es farà a través d’eines digitals que permetin il·lustrar amb models els continguts del curs. L’aprenentatge serà actiu per part del docent i molt aplicable al seu dia a dia a l’aula. El docent serà el protagonista de l’aprenentatge i el que decidirà l’ordre dels continguts. El tutor del curs farà un seguiment exhaustiu del progrés dels alumnes i intentarà ser un guia per a l’aprenentatge.
La part presecial es farà a través de dinàmiques de grup i explicacions. El treball amb dinàmiques necessitarà d’una participació activa per part dels alumnes que els permetin aprendre a través de l’experimentació i un procés individual i col·lectiu de reflexió i anàlisi.
És farà treball individual, en petit grup i en gran grup.
Pretenem amb aquesta metodologia partir de les inquietuds dels alumnes i que el seu aprenentatge sigui el més vivencial i significatiu posible.

funcionament

FUNCIONAMENT 

  • Té una durada de 32hrs: 16 són presencials i 16 a distància

  • La part a distància es farà a través del Moodle de Sa Baldufa

  • Té un cost de 100€.